Webinar: Maskinlæring for ledere

Uttrykk som maskinlæring, optimering, kunstig intelligens og roboter er veldig populære for tiden. Men hva betyr egentlig disse begrepene? Hvilke problemer er det teknologiene skal løse? Hva trenger en leder å vite?

I oktober 2020 holdt jeg et webinar for Mitt LederUnivers med tittelen “Maskinlæring for ledere”. I etterkant har både video og PDF av slides blitt publisert. Jeg går gjennom begreper, forklarer hva som er forutsetningen for å lykkes med å skape verdi, og gir mange eksempeler på maskinlærings- og optimeringsproblemer.

Beskrivelse av webinaret

Uttrykk som maskinlæring, optimering, kunstig intelligens og roboter er veldig populære for tiden. Men hva betyr egentlig disse begrepene? Hvilke problemer er det teknologiene skal løse? Hva trenger en leder å vite? I dette webinaret bruker Tommy sin bakgrunn i anvendt matematikk til å avdekke hva som er realistisk og hva som er hype. Han mener at for mange tar utgangspunkt i teknologier og leter så etter problemer som teknologien kan løse. Han snur derfor på flisa og tar deltakerne gjennom vanlige problemstillinger, for deretter å vise metodene som kan brukes for å løse problemene.

Tommy Odland er anvendt matematiker og jobber med kvantitativ modellering og data science for Sonat Consulting. Han har bred erfaring med bruk av maskinlæring, optimering og statistikk for å skape forretningsverdi.